Revenue sharing programs with AdSense

revenue sharing sites
Αυτή η κατηγορία ιστοσελίδων (revenue sharing programs) χρησιμοποιεί ένα σύστημα ανταποδοτικότητας και διανομής των κερδών με τα μέλη τους. Τα μέλη προσφέρονται να δημοσιοποιήσουν στο site, το δικό τους περιεχόμενο. Το site παίζει διαφημίσεις AdSnse μαζί με κάθε δημοσίευση και τα κέρδη μοιράζονται. Στα περισσότερα, τα κέρδη μοιράζονται 50-50, υπάρχουν όμως και κάποια που δίνουν μεγαλύτερα ποσοστά. Κάποια άλλα πάλι, έχουν και διαφημίσεις από το Ebay και το Amazon. Είναι πολύ καλά εργαλεία για κάποιον που δεν έχει δική του σελίδα και θέλει να βγάλει λεφτά με την AdSense. Πρέπει βέβαια το περιεχόμενο να είναι αξιόλογο για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες. Το καλό είναι ότι μερικά από αυτά είναι ήδη διάσημα, οπότε θα υπάρχει μια βάση επισκεπτών.





Υπάρχουν διαφορετικά είδη ιστοσελίδων που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. Σε άλλες μοιράζετε περιεχόμενο, σε άλλα, βίντεο, μουσική, ή έγγραφα. Υπάρχουν και κοινωνικά δίκτυα που λειτουργούν έτσι. Όποιο και να είναι το αντικείμενο όμως, λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Εδώ ακολουθούν μερικά από αυτά, στα οποία ο καθένας θα μπορούσε να βγάλει χρήματα με την AdSense.

Squidoo: το πιο διάσημο web 2.0 site που μοιράζει το 50% των κερδών από τις διαφημίσεις.
Hubpages: μπορείς να δημοσιεύσεις άρθρα για οποιοδήποτε θέμα και να κερδίσεις και από το Amazon και το eBay.
Xomba: εδώ μπορείς να αναδημοσιεύσεις άρθρα από όλο το διαδίκτυο και να τα προτείνεις ως άξια να διαβαστούν.
Flixya: είναι ένα video sharing site όπου μπορείς να ανεβάσεις τα δικά σου βίντεο και να κερδίσεις το 50% από τα κέρδη. Μπορείς να ανεβάσεις βίντεο από Youtube, Daily motion, Google video.
Newsvine: Είναι κοινωνικό δίκτυο ειδησιογραφικού χαρακτήρα. Μοιράζει το 90% των κερδών από AdSense.
My TripBook: κοινωνικό δίκτυο με θέμα τα ταξίδια. Ανεβάζεις τις φωτογραφίες από τα ταξίδια σου και γράφεις τις εμπειρίες σου. Κάτι σαν ταξιδιωτικός οδηγός.
Picable: Picture sharing site, όπου οι διαφημίσεις εμφανίζονται πάνω και κάτω από κάθε φωτογραφία.

Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει πολύ υλικό για αυτό το θέμα και πολύ πιθανόν να επανέλθω για να σας δώσω και μερικές οδηγίες για το πως θα προσελκύσετε επισκέπτες στις σελίδες σας. Σίγουρα είναι ένας από τους ιδιαίτερα αναπτυσσόμενους χώρους που αξίζει την προσοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου