Zeekler: Απάτη ή μια μηχανή χρήματος; (Μέρος Α')

Zeekler Bids
Zeekler, το πρόγραμμα που έχει αλματώδη αύξηση τον τελευταίο 1 χρόνο, έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα των μεγαλύτερων μπατίρηδων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την πόρτα, που η ταμπέλα λέει GREECE.  Μια έρευνα που έκανα στα Google-keywords μου έδειξε 880 χτυπήματα τον μήνα από Ελλάδα.  Στην συνέχεια έκανα μια έρευνα στην μηχανή αναζήτησης της Google για να δω τι πληροφορίες μπορεί να συλλέξει κάποιος. Στην πρώτη σελίδα εκτός από ένα φόρουμ στο οποίο δίνονται αντικρουόμενες πληροφορίες, όλες οι άλλες αναφορές δίνουν την εικόνα ενός διαδικτυακού παραδείσου, όπου "τα λεφτά υπάρχουν" και "τα τρώμε όλοι μαζί". Οπότε αποφάσισα να καλύψω αυτό το κενό ενημέρωσης που υπάρχει (έως τώρα).




Λίγα λόγια για το Zeekler
To Zeekler είναι ένας τύπος δημοπρασιών, στις οποίες το προϊόν ξεκινάει στην τιμή του ενός σέντς ($0.01) και κάθε bid ανεβάζει την τιμή κατά 1 σεντ (κάθε bid κοστίζει $0.65). Όποιος δώσει το τελευταίο bid παίρνει το προϊόν. Για να πάρει κάποιος μέρος σε κάποια δημοπρασία, αγοράζει πρώτα bids.
Συνοδεύεται από το ZeeklerRewards, ένα περίπλοκο πρόγραμμα ανταμοιβής, ένα τυπικό MLM (multi-level marketing) πρόγραμμα, με ανεξέλεγκτη πυραμοειδή ανάπτυξη. Μέσω αυτού του προγράμματος υπάρχουν 6 τρόποι να κερδίσει κανείς χρήματα. Αναλυτικές πληροφορίες για το πως λειτουργεί μπορείτε να βρείτε εύκολα στο δίκτυο και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνω τα λόγια άλλων. Το πιο πιθανό άλλωστε, για να φτάσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, είναι ότι έχετε μια πρώτη ενημέρωση.
Το πρόγραμμα είναι απολύτως νόμιμο και ανήκει σε μία αμερικάνικη εταιρία με άδεια λειτουργίας για MLM.

Zeelker, απάτη ή πραγματικότητα;
Η πρώτη απορία που δημιουργείται είναι η εξής: Πως γίνεται να πουλάει κάποιος ένα επώνυμο προϊόν 90% κάτω από την τιμή της αγοράς του; Μια χαρά γίνεται, αφού για κάθε σεντ που ανεβαίνει η τιμή του προϊόντος, η εταιρία έχει πάρει 65 σεντς. Αν για παράδειγμα πουληθεί μια βιντεοκάμερα αξίας $100, στην τιμή των $10, θα έχουν προηγηθεί 1000 bids του ενός σέντ. Πολλαπλασιάστε με το 0.65 που έχει προπωλήσει η εταιρία το κάθε bid και θα δείτε ότι έχει ήδη προεισπράξει $650. Προσθέστε και τα $10 που θα πληρώσει αυτός που κέρδισε την δημοπρασία και θα δείτε ότι η εταιρία έβγαλε $660. Κατόπιν, παίρνει τηλέφωνο στον έμπορα, με τον οποίο έχει κάνει συμφωνία να του πουλήσει 1.000 βιντεοκάμερες προς $100 δολάρια, και εκτελεί την παραγγελία. Έχει έτσι ένα καθαρό κέρδος $550. Και αυτό θα γίνει στην χειρότερη περίπτωση, όταν δηλαδή το προϊόν θα πουληθεί στην χαμηλότερη δυνατή τιμή.




Η δεύτερη απορία είναι: Μπορώ δηλαδή να αγοράσω και εγώ μια κάμερα με 10-20 δολάρια; Στην θεωρεία ναι. Στην πράξη όμως το βλέπω δύσκολο. Το πιο πιθανό είναι ότι θα χάσετε τα χρήματα σας. Κατά έναν περίεργο τρόπο, κάθε φορά που θα ποντάρετε ένα bid, θα βρίσκεται κάποιος άλλος μετά από σας που θα ποντάρει. Ώσπου κάποια στιγμή θα σας τελειώσουν τα bid και θα πετάξει η κάμερα για ξένα χέρια. Δεν υπονοώ τίποτα, αλλά δεν ξέρω και κανέναν που να έχει κερδίσει κάποια δημοπρασία. Αν ξέρετε εσείς κάποιον, πείτε το μου και μένα για να αναιρέσω. Πρόσωπο όμως υπαρκτό, που να το γνωρίζετε face to face, όχι αποδείξεις πληρωμής από αυτές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Κάτι το οποίο έχει νόμιμη άδεια λειτουργίας δεν μπορείς να το πεις απάτη. Αλλά όσο δεν μπορεί να αποδειχτεί η αξιοπιστία του, κρατείστε μικρό καλάθι.

Zeekler: Απάτη ή μια μηχανή χρήματος; (Μέρος Β')

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου