Ποιος επισκέπτεται την αρχική σας σελίδα;

first page visitors
Πριν αποφασίσετε τι θα βάλετε στην αρχική σας σελίδα, πρέπει να κατανοήσετε ποιος την βλέπει και πως οδηγείται εκεί. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα ρίχνοντας μια ματιά στα στατιστικά, εάν έχετε εγκαταστήσει τα Google-analytics στην σελίδα σας.

Νέοι επισκέπτες
Προφανώς πιστεύετε ότι η homepage είναι η σελίδα που κάποιος βλέπει όταν επισκέπτεται για πρώτη φορά στο site σας. Δεν είναι όμως έτσι. Ο μόνος τρόπος για να οδηγηθεί κάποιος νέος επισκέπτης στην αρχική σας σελίδα είναι να γίνεται link σε αυτήν, από κάποια άλλη ιστοσελίδα, ή να έχετε καλό brand name και να πληκτρολογούν το domain σας. Στο δικό μου blog μόνο το 4,2% των επισκεπτών ξεκινούν από την αρχική μου.




Second-click επισκέπτες
Είναι η πιο συνηθισμένη κατηγορία επισκεπτών. Αφού κάποιος εισέλθει στην σελίδα και διαβάσει κάποιο άρθρο, μετά κάνει κλικ στην αρχική σελίδα. Προφανώς βρήκε ενδιαφέρον το άρθρο και είχε αρκετή περιέργεια ώστε να επισκεφτεί την αρχική για να δει τι άλλο περιέχει η σελίδα. 

Επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες
Αν κάποιος βρει το site σας μια φορά, του αρέσει και θέλει μετά να επιστρέψει, μπορεί να το κάνει με δυο τρόπους. Ο πρώτος είναι απευθείας από την μπάρα αναζήτησης μέσω του domain ή της αποθηκευμένης σελίδας. Ο δεύτερος είναι μέσω της αναζήτησης από μια μηχανή όπως η Google search, οπότε θα κατευθυνθεί πιθανότατα και πάλι στην αρχική σελίδα.




Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η αρχική σελίδα δεν χρειάζεται να εντυπωσιάζει τον αναγνώστη, μιας και και είδη σχηματισμένη μια εικόνα για την σελίδα μας. Ρίχνουμε το βάρος κυρίως στην εύκολη περιήγηση του και στις υπόλοιπες σελίδες μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου